Ångerrätt - enligt distansavtalslagen

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt Distansavtalslagen. Ångerfristen börjar löpa från den dag du tagit emot varan. Observera dock att ångerrätten ej gäller graverade smycken eller för smycken där våra FINDERS har satts på på smycket. Ångerrätten gäller ej heller specialbeställda smycken.

Om du önskar utnyttja din ångerrätt så behöver du meddela oss innan du skickar tillbaka smycket. Vi kommer då att maila en blankett som skall fyllas i och bifogas returen. Du står själv för eventuell returfrakt liksom risken för frakten, d v s att returen kommer oss tillhanda och i oskadat skick. Det går också bra att lämna tillbaka ditt köp till oss på Köpmangatan 4 i Stockholm, glöm dock ej att ta med ditt kvitto/orderbekräftelsen samt ifylld returblankett. 

Ångrar du dig efter beställningen har skickats men innan du har hämtat ut den från Postens ombud, så måste du ändå hämta ut leveransen och därefter skicka den i retur till oss. Om leveransen ej hämtas ut så måste vi dessvärre ta ut en avgift på 250 kr för att täcka de kostnader som uppstår för oss p g a ej uthämtad leverans.

För att vi skall kunna godkänna en retur och ge återbetalning måste varan returneras i oanvänt skick och med smyckesasken och kortet som följde med. Vi betalar tillbaka ditt köpbelopp så snart som vi fått smycket oss tillhanda, dock inom senast 10 dagar. Detta gäller också om varan returnerats i butik. Återbetalning sker alltid på samma sätt som betalningen har skett.

Önskar du byta din vara till annan storlek tillkommer en administrativ avgift på 100 kr per bytestillfälle.

Garanti och reklamationsrätt - enligt konsumentköplagen

Vi säljer alla smycken med 1 års garanti samt 3 års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen. Alla garantier gäller i Sverige.

Obs dock att garantin endast täcker ursprungliga fel, d.v.s. fel som fanns i smycket vid leverans. Garantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av smyckets funktion och utseende. Garantin gäller inte heller förgyllningen, då den förr eller senare kommer att försvinna, beroende på användning och i vilken utsträckning våra skötselråd efterföljs. Garantin gäller dessutom endast när våra skötselråd har efterföljts, vilka bl a innebär att du inte får sova, idrotta eller duscha med smyckena på.

Våra smycken görs för hand och har därför ett ojämnare utseende med naturliga repor på ytorna. I vissa fall oxiderar vårt silver med andra material, som t ex  våra silverlås i läderarmbanden. Detta är vår design och därmed inte giltig reklamationsanledning.

Din orderbekräftelse eller kvittens gäller som garantibevis. Förvara dokumentet väl eftersom dokumentet krävs om du behöver utnyttja garantirätten.

Observera att det för företag gäller andra regler för garanti- och reklamationsrätt. Om du vill få mer information om vilka regler som gäller för företag kan du kontakta vår kundtjänst.

Om du har ett smycke som gått sönder och som du tror täcks av garantin, skicka oss ett mail med information om vad som hänt smycket samt bifoga bilder och din orderbekräftelse eller kvittot på köpet till karlek@sjalskarlek.se. Vi återkommer till dig så snart vi kan.