Här finner du våra olika aktiviteter, föreläsningar, kurser mm.
Har du frågor är du alltid välkommen att höra av dig till karlek@sjalskarlek.se.

 

YOGA NIDRA - EN GUIDE TILL DJUP AVslappning

TORSDAGEN DEN 4 JUNI KL 21.30 VIA ZOOM

Varmt välkommen till en Yoga Nidra till förmån för Själs Kärleks insamling till
#andas för vården. Tillsammans tar vi hand om oss själva och bidrar samtidigt till att ”ge vidare”.

Klicka här för mera info om insamlingsprojektet #andas för vården.

 

Yoga Nidra kommer från den tantriska yoga-traditionen och är en enda lång djupavslappning under vilken du blir guidad till att varva ner och låta kroppen komma till fullständig vila. Tanken med YN är att kroppen kommer till ett sovande tillstånd, medan sinnet är vaket. 

Man kan likna tillståndet vid en slags dvala, lite av samma tillstånd man befinner sig i strax innan man somnar på kvällarna. Ibland somnar även sinnet under en YN och då behövs sömnen givetvis. En YN är helt kravlöst och tanken är att släppa taget och att vara närvarande i nuet. Det finns forskning som visar att när vi varvar ner, när vi stillar oss, d v s när vi minskar stressnivån i kroppen, då ger vi kroppens egna själv-läkningsprocesser chansen att verka. Det finns många fördelar med YN, bland annat har metoden visat sig hjälpa just vid stress och sömnproblem. Tekniken används även av psykologer och hypnotisörer i terapeutisk behandling.

 

När: 4 juni kl 21.30 - ca 22.15 
Var: hemma hos dig själv via digitala plattformen Zoom

Kostnad: 50 kr som oavkortat går till #andas för vården
Anmälan: Obligatoriskt till karlek@sjalskarlek.se

OM du är intresserad och vill veta mer - skicka oss ett mail till karlek@sjalskarlek.se så får du mer info om Yoga Nidra samt utförlig info om hur du kostnadsfritt laddar ned Zoom på din dator och sedan deltar i aktiviteten. 

FALL IN LOVE WITH YOURSELF - AGAIN

18 - 20 SEPTEMBER

En man vid namn Robert Morley lär ha sagt: To fall in love with yourself is the first secret to happiness. Och ja, vi håller med! Därför har vi i sann Pippi-power-anda skapat retreatet ”Fall in love with yourself – again”. 

 

Att vara kär i sig själv och att hålla sig själv kär, det vill vi nog alla. 

En förmåga vi också hade som riktigt små barn. Då livet var enkelt och då vi levde i stunden. Ännu opåverkade av andras och samhällets förväntningar och krav på oss. Och ännu opåverkade av vårt eget dömande.

Förmågan till självkärlek finns inom oss, och oavsett hur livet har utvecklat sig och vilka sanningar vi berättat för oss själva under livets gång, så har vi möjligheten att ta fram den här ljuvliga kärleken i ljuset igen. Och bejaka den så att den får ta plats i vårt liv igen.

 

Att hitta tillbaka till kärleken till jaget – att bli så där galet härligt kär i sig själv, just det vill vi ägna oss åt under denna helg i september.  

 

På programmet står mjuk yoga, meditationer, övningar, sharings plus lite ”bus & annat”. Vår ambition är att dela helgen i kärleksfull gemenskap och att vi var och en kommer till klarhet med hur vi kan utveckla och ge näring till vår egenkärlek. 

Vår förhoppning är att vi alla lämnar retreatet med mycket ömhet och kärlek till den viktigaste personen i vårt liv. Eller som en annan vis person sa ”If you are searching for that one person that will change your life, take a look in the mirror”. 

 

Här nedan följer lite praktisk info:

 

När: Från fredagen den 18/9 kl 17.00 till söndagen den 20/9 kl 17.00

Var: Villa Livsro i Tyresö, strax utanför Stockholm

Investering: 3 000 kr 

Ingår:  alla aktiviteter samt två frukostar, två luncher och två middagar, liksom fika och frukt under dagarna – obs vi håller aktiveter även efter middagarna 

Ingår ej: övernattning, men finns rum att boka som betalas direkt till husets ägare för en kostnad av 250 – 300 kr per natt (250 kr för rum som delas med andra – 300 kr för enkel rum)

 

Skulle retreatet ej gå att hålla p g a fortsatt rekommendation av social distansering så kommer retreatet att ställas in (alt att skjutas på till ett senare tillfälle) samt hela kostnaden att återbetalas. 

 

Vi hoppas vi väckt din nyfikenhet!

 

Välkommen med din anmälan till karlek@sjalskarlek.se
Har du frågor så välkommen att höra av dig till samma e-postadress.

 

Annika Lynton & Marina Ebe

breathwalk & yoga nidra - gammeludden Nacka

NYTT DATUM KOMMER INOM KORT!

Kom och promenera mindfullt med oss! 

I takt med andningen och på vackra gångstigar längs vattnet i Lännersta sundet går vi en promenad i medveten närvaro. Efter promenaden guidar jag dig i en Yoga Nidra, antingen sittande eller liggande (om vädret och underlaget tillåter). Yoga Nidra är en djup avslappning i vaket tillstånd.

Gammeludden ligger i Lännersta (Nacka) och det går buss från slussen dit. Från bussen är det en promenad på ca 1,5 km till udden (ca 20 min). Det går också bra att ta bil till platsen.

Ta med sittunderlag (filt) och gärna en ytterligare filt att ha på under Yoga Nidran. 
Vi avslutar med gemensam fika och sharing för de som önskar (ta med egen fika). 
Förstås så både går och vilar samt fikar vi med avstånd till varandra och du deltar endast om du känner dig fullt frisk ❤.
Obs, inga förkunskaper krävs. 

Var: Gammeludden i Nacka, se karta här: https://www.google.com/maps/place/Gammeluddshemmet+AB/@59.299732,18.2723286,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x465f81e180358a39:0x51a34575e9eb796c!8m2!3d59.299732!4d18.2745173

När: Datum kommer inom kort
Kostnad: Donation - en liten summa som du kan avvara - alla intäkter går till ANDAS FÖR VÅRDEN
Anmälan: Obligatoriskt till karlek@sjalskarlek.se

Obs, vid dåligt väder ställs aktiviteten in.

Varmt välkommen!

GONGBAD OCH HJÄRTATS MEDITATION

INGET DATUM BESTÄMT ÄNNU - ANMÄL DIG GÄRNA TILL VÅRA NYHETSBREV FÖR ATT HÅLLA DIG UPPDATERAD 

Välkommen på Gongbad och Hjärtats Meditation!

I själfulla lokaler i Gamla Stan gör vi en enkel stående meditation till musik och vänder oss till de olika väderstrecken för att öppna vårt hjärtchakra. Symboliskt och energimässigt öppnar vi upp för kärlek, för värme och för gemenskap.

Efter meditationen bäddar vi ned oss under filt och låter gongens vibrationer skölja igenom vårt energisystem.
Med gongens hjälp rensar vi bort sådant vi inte längre behöver och istället fyller vi på med positivitet, med glädje, med gemenskap och inte minst med kärlek.