LIVETS TRÄD SMycken

Livets träd är en symbol för livet själv men också för evighet, vishet, själen, lycka, försoning och fruktsamhet för att bara nämna några. Vissa tror att trädet är människans kontakt med jorden men även det gudomliga. Detta genom att rötterna knyter sig fast i jorden och grenarna som sträcker sig upp till himmelen. Stammen kan symbolisera oss människor som är förbindelsen mellan himmel och jord. Stammen är sammanhållningen mellan grenarna och rötterna och kopplar dem samman. Livets träd bringar styrka med sina kraftiga rötter som kan hjälpa dig stå emot livets motgångar och göra dig stark när vindar stormar runt omkring. På trädets grenar växer frukter som står för fruktsamhet och de i sin tur bär på frön. Fröna växer sedan och blir till nya träd, därför kan man även säga att trädet är odödligt och har ett evigt liv.

I bibelns skapelseberättelse växte Livets träd i Edens trädgård. De sägs i bibeln att den som åt från Livets träds frukter kunde leva för alltid. Enligt Buddism satt Buddha under ett träd när han blev upplyst. Även i kinesiska mytologin dyker livets träd upp, men här tillsammans med en phoenix och en drake. Draken representerar evigt liv men det gör även trädet. De sägs i myterna att trädet producerar en persika vart 3000:e år. Den som äter persikan förblir odödlig.

Berättelserna om Livets träd är många men får oss kommer det bringa styrka och koppla samman oss med jorden och himlen. Det finns där oavsett väder, står med sina trygga rötter nergrävda i jorden och håller dig trygg. Livets träd hjälper dig vara stark i dig själv även när det runt omkring känns tufft och svårt.

Kika vidare på våra vackra Livets träd smycken och se om du hittar något som kan passa dig.

Livets träd smycken