WISDOM OF LAO TZU - THOUSAND MILES ARMBAND
WISDOM OF LAO TZU - THOUSAND MILES ARMBAND
WISDOM OF LAO TZU - THOUSAND MILES ARMBAND

WISDOM OF LAO TZU - THOUSAND MILES ARMBAND

Med vårt armband WISDOM OF LAO TZU ”the journey of a thousand miles begins with one step” vill vi så gärna förmedla Lao Tzu's insiktsfulla ord. Önskar vi förändra någonting måste vi alltid ta ett första steg. Det kanske svåraste av dem alla. Men när vi väl börjar att ta den rätta vägen, när vi är på spåret, blir det lättare och lättare. Så småningom har vi gått de tusen milen och befinner oss där vi önskade vara. Starkare och i tillit till vår egen förmåga. Ödmjukt tack till dig LAO TZU. Dina budskap gör skillnad.

Lao Tzu, denne vise man, föddes och dog någonstans runt 600-talet f Kr, och betraktas som taoismens grundare samt dess förste filosof. Han anses vara författare till Daodejing, även känd som Tao Te Ching. Daodejing utgår ifrån dao som en kosmologisk och filosofisk grund, en första ursprunglig princip som styr hela tillvaron. Det är dess egenskaper, samt konsekvenserna därav, som boken förklarar. Dao är en världsordning som människorna gör bäst i att underkasta sig, för att inte skapa problem. Boken slår fast att detta görs bäst genom wu wei, icke-handlande. Världen är enligt Daodejing så finurligt ordnad att det allra mesta löser sig självt om människor undviker att agera. Utifrån denna grund utvecklar boken ett fridsamhetsideal och en ödmjukhet inför naturens ordning, som manar till anspråkslöshet och lågmäldhet.

Kristall

Storlek

Artikelnummer

LS2018D-S-TE-s

Lagerstatus

Beställningsvara

795,00 kr

inkl. moms

Beskrivning

Utförande: Sterling silver

Kristall: Diopsid eller Tigeröga

Storlekar: Small ca 18, medium ca 19, samt large ca 20 cm

Den gröna diopsiden är en riktig chakrastärkare och renar såväl dem som alla de eteriska kropparna. Den sägs öka samarbetet mellan kärleken och intelligensen, den öppnar upp hjärtat och hjälper sin bärare att förstå styrkan av den sanna kärleken. Den representerar kärlek, medmänsklighet och åtaganden. Den gröna diopsiden kan också användas som ett stöd för analys och logik vid studier.

Tigeröga står för mod, integritet, styrka, välstånd och god lycka. Den tar oss ifrån den dualistiska världen och hjälper oss att tydliggöra våra inre visioner. Den inspirerar kreativitet och stödjer sin bärare att använda sina personliga talanger. Den stimulerar också till god hälsa och gott omdöme om vad som behöver göras för att behålla den.